Fysiotherapie

” Op zoek naar de oorzaak in plaats van het symptoom, dat is mijn passie.” 
 
Met de basiskennis uit de fysiotherapie en aanvullende tools en kennis uit de osteopathie help ik jou graag verder in jouw herstel.

Fysiotherapie & Osteopathie

Wat is het verschil?

Fysiotherapie focust zich op klachten veroorzaakt door het steun- en bewegingsapparaat. Osteopathie doet hetzelfde, echter focust de osteopathie zich op meerdere aspecten dan enkel het musculoskeletale (spier, bot en bindweefsel) systeem en behandelt dus de samenhang van alle weefsels. 

Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding MSc. Osteopathie, dit maakt dat ik een heleboel tools en kennis heb gekregen die mijn behandeling als fysiotherapeute ondersteunen. Het kan dus ook zijn dat door deze holistische wijze van behandelen een consult er net iets anders uitziet dan bij een reguliere fysiotherapeut.’

Mijn werkwijze

Drie belangrijke pijlers

De wijze waarop ik gezondheidsklachten aanpak zijn samen te vatten in enkele pijlers die voor mij van essentieel belang zijn.

Een klacht is enkel een symptoom en het symptoom is nooit de oorzaak. Klachten zijn altijd multifactorieel, ik behandel mijn patiënten in totaliteit en staar mijzelf niet weg op symptomen.

Ik kan als therapeute duizend handelingen verrichten, maar uiteindelijk dient het lichaam haar eigen problemen op te lossen. Een stukje advies over hoe jij dit zelf op een positieve manier kan beïnvloeden is iets wat met regelmaat terugkomt tijdens de behandeling.

Zonder samenwerking kom je nergens. Mijn praktijk is een plek waar je je thuis mag voelen en waarbij openheid van essentieel belang is. De inhoud van de behandelingen en de daarbij horende leefregels gaan altijd in overleg.

Tijdens de behandeling

Het consult

We gaan samen een gesprek aan waarin klachten en bijhorende factoren besproken worden. Na dit gesprek zal je lichamelijk onderzocht worden, het kan zijn dat je je broek of bovenkleding hiervoor dient uit te doen, houdt hier rekening mee.
 
Tot slot bespreken we de vervolgstappen en is er ruimte om jouw vragen te beantwoorden. Het eerste consult (behandeling) neemt in de meeste gevallen 60 minuten in beslag. Dit is 60 minuten omdat ik het van belang vind om voldoende tijd te kunnen besteden aan het vragengesprek, onderzoek én indien mogelijk een stukje behandeling.
 
De afspraken die hierop volgen zullen maximaal 30 minuten in beslag nemen, indien deze duur afwijkt zal dit altijd in overeenstemming worden gedaan.

voor de behandelingen

Waar moet je aan denken?

overige informatie

Verwijzing huisarts

Sinds 1 januari 2005 is het niet meer verplicht om een verwijzing op te vragen bij de huisarts alvorens je naar de fysiotherapeut gaat. Hoewel je altijd langs de huisarts mag gaan is een verwijzing van de huisarts dus niet meer nodig

Zorgverzekeraars

De behandeling valt onder fysiotherapie, de behandeling wordt dus vergoed als je fysiotherapie in jouw pakket hebt. 
 
Onder aan deze pagina zie je bij welke zorgverzekeraars de praktijk is aangesloten. Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Neem dan contact op, het kan zijn dat de verzekering onder een van onderstaande firma’s valt.

Regel het online

Direct een afspraak inplannen

Lukt het maken van een afspraak niet? Klik dan HIER.

LET OP! Indien je geen bevestigingsmail ontvangt kan het zijn dat de afspraak niet goedgekeurd is.
Neem in dat geval contact met me op! 

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Stuur mij een bericht