Orthomoleculaire therapie

Volgens de KPNI, of voluit de klinische psycho-neuro-immunologie, is gezondheid:
‘’De mentale, lichamelijke en sociale capaciteit om aan te passen aan de veranderende omstandigheden.’’ De erkende wetenschap is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent voeding, immunologie, endocrinologie, neurologie en psychologie.

Orthomoleculaire Therapie​

Wat betekent het?

Orthomoleculaire therapie volgens de PNI is een stroming die zich net als Osteopathie focust op het zoeken naar oorzaken, patronen en onderlinge samenhang. In tegenstelling tot traditionele therapeuten en artsen die een symptoom behandelen, behandel je als orthomoleculair therapeut volgens de PNI een persoon, waardoor deze de controle terugkrijgt over zijn eigen gezondheid.

Hoewel velen de overtuiging hebben dat ons lichaam niet capabel is om zichzelf te herstellen, is niets minder waar. Ons lichaam is bijzonder complex en zeer ingenieus, het zal daarom in iedere situatie de best mogelijke keuze maken, ‘’overleven’’ staat hierin voorop.

Helaas is het zo dat onze gezondheid in de huidige samenleving een heleboel te lijden heeft, denk o.a. aan ons standaard Hollands dieet vol met schadelijke stoffen, te weinig beweging, een verstoord slaapritme en wellicht de belangrijkste van allemaal; chronische stress.

Hoe gaat het in zijn werking?

De behandeling

Orthomoleculaire therapie focust zich op het versterken van het lichaam zodat het voldoende energie heeft om zichzelf te helen en in de meeste gevallen zodanig te verbeteren dat diegene in een betere conditie verkeerd dan ooit tevoren.
 
In de vorm van deep learning (kennisoverdracht), de inzet van voeding als medicijn, interventies als stressmanagement, beweging, optimalisatie van het slaapritme en daar waar nodig ondersteuning door supplementen, ga ik jou als therapeute alle handvaten aanrijken om zelf aan de slag te gaan.
 
De behandeling focust zich zowel op preventie als curatief, daarnaast kan deze therapie de behandeling vanuit de reguliere zorg ondersteunen. Dus ook als je momenteel onder behandeling bent bij een reguliere therapeut of arts, kan deze therapie jouw herstel versterken.

orthomoleculaire therapie

Voor wie is dit geschikt?

In principe kunnen alle ziektebeelden en klachten behandeld worden, enkele uitzonderingen hierop zijn fracturen, kanker en ernstige hart- en vaatziekten. Deze dienen eerst in het regulier circuit behandelt te worden, zij kunnen in een later stadium natuurlijk wel instromen binnen deze
therapie.

Buiten deze uitzonderingen kan je met iedere klacht en ieder doel bij mij terecht, denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, pijnsyndromen, allergieën, spijsverteringsproblemen, hormonale klachten, depressie, overgewicht.
 
Heb je geen klachten, maar wil je je sportprestaties, fysiek of algehele gezondheid optimaliseren? Ook dan ben je in mijn praktijk meer dan welkom.

Het eerste consult

Voorbereiding

Voorafgaand aan het eerste consult vul je een vragenlijst in. Daarnaast kan het zijn dat je voor een aantal dagen o.a. een slaap of voedingsdagboek bijhoudt. De vragenlijsten en je voedingsgewoonten bespreken we in het eerste consult, dit is het intake gesprek.
 
Naar aanleiding van wat we gedurende het intake consult hebben besproken, maak ik een advies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie.  Jouw persoonlijke advies bespreken we in het tweede consult. Vervolgens heb jij alle handvatten om hier direct mee van start te gaan.
 
Afspraken zijn zowel online als in de praktijk mogelijk. 

praktische informatie​

tarieven & betaling​

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Stuur mij een bericht