Osteopathie

Osteopathie

Wat is het?

Soms is het lastig om precies te beschrijven wat een osteopaat doet, doordat het zich bezighoudt met verschillende facetten van gezondheid.

Om het zo makkelijk als mogelijk te houden, kan je osteopathie zien als een manuele behandelwijze waarin bewegingsverliezen worden verholpen.

Dat kan natuurlijk gericht zijn op het bewegingsapparaat, maar de osteopathie kijkt verder dan dat en neemt daarin dus ook het zenuwstelsel, de doorbloeding, het hormonale systeem, de organen en het immuunsysteem mee. 

Om die reden heeft een osteopaat invloed op een breed scala aan klachten en gezondheidsproblemen, maar komt het ook heel mooi tot uiting als preventieve zorg. 

Of je nou te maken hebt met hoofdpijnen, rugpijnen, cyclus-gerelateerde klachten, niet lekker in je vel zitten, vermoeidheidsproblemen, buikpijnen of gynaecologische problemen.

Je bent meer dan welkom in mijn praktijk.

Opleidingen en cursussen

Opleidingen en cursussen

Mijn werkwijze

Drie belangrijke pijlers

De wijze waarop ik gezondheidsklachten aanpak zijn samen te vatten in enkele pijlers die voor mij van essentieel belang zijn.

Een klacht is enkel een symptoom en het symptoom is nooit de oorzaak. Klachten zijn altijd multifactorieel, ik behandel mijn patiënten in totaliteit en staar mijzelf niet weg op symptomen.

Ik kan als therapeute duizend handelingen verrichten, maar uiteindelijk dient het lichaam haar eigen problemen op te lossen. Een stukje advies over hoe jij dit zelf op een positieve manier kan beïnvloeden is iets wat met regelmaat terugkomt tijdens de behandeling.

Zonder samenwerking kom je nergens. Mijn praktijk is een plek waar je je thuis mag voelen en waarbij openheid van essentieel belang is. De inhoud van de behandelingen en de daarbij horende leefregels gaan altijd in overleg.
Osteopatía-Visceral-en-Palma-de-Mallorca
Regel het online

Direct een afspraak inplannen

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Stuur mij een bericht