Osteopathie

” Op zoek naar de oorzaak in plaats van het symptoom, dat is mijn passie.” 
Osteopathie

Wat is het?

 

Osteopathie is een behandelvorm dat zich focust op het vrijmaken van bewegingsverliezen; groot en klein. 

Deze bewegingsverliezen kunnen in verschillende systemen ontstaan: 

  • Het pariëtale systeem
  • Het viscerale systeem
  • Het craniosacrale systeem

Pariëtale staat voor het bewegingsapparaat, visceraal voor de organen en craniosacraal voor het centrale zenuwstelsel, ruggenmerg en hersenen. 

Wanneer er bewegingsverliezen zich voordoen in het ene systeem, heeft dit een invloed op de overige systemen, wat kan leiden tot (pijn)klachten. 

Een osteopaat kijkt naar het lichaam als geheel..
Geen losse schouder, wervel of voet..
Maar een complexe samenwerking tussen verschillende weefsels en systemen. 

Mijn werkwijze

Drie belangrijke pijlers

De wijze waarop ik gezondheidsklachten aanpak zijn samen te vatten in enkele pijlers die voor mij van essentieel belang zijn.

Een klacht is enkel een symptoom en het symptoom is nooit de oorzaak. Klachten zijn altijd multifactorieel, ik behandel mijn patiënten in totaliteit en staar mijzelf niet weg op symptomen.

Ik kan als therapeute duizend handelingen verrichten, maar uiteindelijk dient het lichaam haar eigen problemen op te lossen. Een stukje advies over hoe jij dit zelf op een positieve manier kan beïnvloeden is iets wat met regelmaat terugkomt tijdens de behandeling.

Zonder samenwerking kom je nergens. Mijn praktijk is een plek waar je je thuis mag voelen en waarbij openheid van essentieel belang is. De inhoud van de behandelingen en de daarbij horende leefregels gaan altijd in overleg.
Regel het online

Direct een afspraak inplannen

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Stuur mij een bericht