Over Dominique De Ruijter

Hi, mijn naam is Dominique De ruijter

Als jong meisje voelde ik mij al vaak ‘’anders’’ dan de rest, door mijn nieuwsgierigheid en hart vol passie bewandelde ik vaak mijn eigen weg. 
 
In mijn tienerjaren werd ik door een sportongeval gedwongen om mijn levenspad te wijzigen. Emoties als woede, verdriet en verslagenheid leerde mij echter op deze jonge leeftijd een aantal wijze lessen.  
 
Ik maakte de keuze om de sport die ik vanaf kleins af aan met zoveel liefde had beoefend te beëindigen. Ik was klaar voor een nieuwe fase. Mijn toenmalige fysiotherapeut inspireerde mij om fysiotherapie te studeren.  
 
Hoewel fysiotherapie een ontzettend leuke opleiding was, gaf het niet het gevoel waar ik naar op zoek was: passie! 
 
Hongerig naar meer diepgang kwam ik uit bij Osteopathie, waar ik direct na mijn afstuderen mee van start ging. Vanaf dag één was ik verkocht.
 
De tijd van vaste behandelprocedures was voorbij, ik kreeg de vrijheid en kennis om zelf na te denken, de behandeling aan te passen per persoon en dit voelde voor mij zoveel beter. 
In deze tijd heb ik ook de keuze gemaakt om mijn eigen praktijk te openen, een moeilijke keuze waar ik tot op de dag van vandaag heel blij mee ben. 
 

ik wilde meer leren

Tijdens mijn studie Osteopathie heb ik ook de opleiding Orthomoleculaire Therapie met heel veel plezier afgerond.
 

Ik leerde onder andere over evolutionaire geneeskunde, psyche, het immuunsysteem en het hormonale systeem. Deze opleiding gaf mij de tools om de samenhang en structuur tussen ‘’individu’’ en ‘’omgeving’’ voor ogen te hebben. 

Door mijn enorme interesse in kwantumbiologie heb ik de Progressive & Intensive Course van Dr. Joe Dispenza gevolgd. Dit was een enorme verrijking op mijn kennis waarin ik leerde over de impact van emoties en gedachten op je lichaam en leven. 

Ook schreef ik mijn Master Thesis over hartcoherentie en dit inspireerde mij om me meer te verdiepen in de intelligentie van het hart, dit deed ik mede door de cursus The Resilient Heart – Trauma Sensitive Course van HeartMath te volgen. 
Deze cursus leerde me specifiek over de intelligentie van het hart en hoe we het hart kunnen inzetten in trauma herstel. 

Buiten mijn ”studies” ben ik gepassioneerd over alles dat te maken heeft met persoonlijke groei, bewustwording en spiritualiteit. 

Wil je hier meer over weten? Ik heb een platform opgestart voor bewustwording waar ik cursussen, masterclasses en gratis educatieve content deel, klik hier voor meer info.

Opleidingen en cursussen

Opleidingen
Cursussen/nascholingen