Over Dominique De Ruijter

Ik ben Dominique De ruijter

Als jong meisje voelde ik mij al vaak ‘’anders’’ dan de rest, door mijn nieuwsgierigheid en hart vol passie bewandelde ik vaak mijn eigen weg. 
 
In mijn tienerjaren werd ik door een sportongeval gedwongen om mijn levenspad te wijzigen. Emoties als woede, verdriet en verslagenheid leerde mij echter op deze jonge leeftijd een aantal wijze lessen.  
 
Ik maakte de keuze om de sport die ik vanaf kleins af aan met zoveel liefde had beoefend te beëindigen. Ik was klaar voor een nieuwe fase. Mijn toenmalige fysiotherapeut inspireerde mij om fysiotherapie te studeren.  
 
Hoewel fysiotherapie een ontzettend leuke opleiding was, gaf het niet het gevoel waar ik naar op zoek was: passie! 

ik wilde meer leren

Hongerig naar meer diepgang kwam ik uit bij Osteopathie, waar ik direct na mijn afstuderen mee van start ging. Vanaf dag één was ik verkocht. 
 
De tijd van vaste behandelprocedures was voorbij, ik kreeg de vrijheid en kennis om zelf na te denken, de behandeling aan te passen per persoon en dit voelde voor mij zoveel beter. 
In deze tijd heb ik ook de keuze gemaakt om mijn eigen praktijk te openen, een moeilijke keuze waar ik tot op de dag van vandaag heel blij mee ben. 
 
Tijdens mijn studie Osteopathie heb ik ook de opleiding Orthomoleculaire Therapie met heel veel plezier afgerond.
 
Ik leerde onder andere over evolutionaire geneeskunde, psyche, het immuunsysteem en het hormonale systeem. Deze opleiding gaf mij de tools om de samenhang en structuur tussen ‘’individu’’ en ‘’omgeving’’ voor ogen te hebben. 

Buiten mijn ”studies” ben ik gepassioneerd over alles dat te maken heeft met persoonlijke groei, bewustwording en spiritualiteit. 
‘’ The important thing is not to stop questioning. Curiosity has it’s own reason for existence ‘’ 
Albert Einstein

Ik geloof niet dat één visie of één soort therapie jou gaat helpen om het beste uit jezelf te halen.
Ons prachtige lijf, psyche en ziel is een wonder, zo complex dat het is. 
Ik verdiep me met veel passie in alle takken van gezondheid, van spiritualiteit tot biohacking.
Ik integreer dit alles in jouw behandeling, met respect naar wat jouw lichaam vraagt. Mijn behandelingen zijn daarom eerder intuïtief dan protocollair. 

Opleidingen en cursussen

Opleidingen
Cursussen/nascholingen